Cum sa economisim lemne la încălzire

Cum sa economisim lemne la încălzire

Și pentru că sunt costisitoare și pentru că nu e bine să facem risipă trebuie sa ne învățăm să fim eficienți. Iată câteva sfaturi pentru a economisi lemne dacă folosești centrala pe lemne pentru încălzire:

  • Alege lemn uscat și stocat corect. Lemnul verde, care nu este complet uscat, va produce mai mult fum și va necesita mai mult combustibil pentru a arde. Lemnul trebuie să fie uscat la cel puțin 20% umiditate. Stocați lemnul în loc uscat, ventilat, pentru a-l ajuta să se usuce.
  • Tăiați lemnul corespunzător. Lemnul trebuie să fie tăiat în bucăți de lungime de aproximativ 30 cm și diametru de aproximativ 10 cm. Acest lucru va asigura o ardere mai eficientă.
  • Reglează corespunzător centrala. Centrala trebuie să fie reglată corect pentru a asigura o ardere eficientă. Verificați manualul de instrucțiuni al centralei pentru a afla cum să o reglați.
  • Izolați casa. Izolarea casei va ajuta la reducerea pierderilor de căldură și, prin urmare, la reducerea consumului de combustibil.
  • Folosiți lemnul de foc cu înțelepciune. Nu ardeți prea mult lemne deodată. Un foc mare va arde mai mult combustibil decât un foc mai mic.
  • Efectuați întreținerea corespunzătoare. Curățați regulat centrala pentru a preveni acumularea de funingine și cenușă. O centrală bine întreținută va funcționa mai eficient și va reduce consumul de combustibil.

Iată câteva sfaturi suplimentare care găsim cum sa economisim lemne la încălzire:

  • Utilizați o termostat. Un termostat vă va ajuta să controlați temperatura casei și să evitați să ardeți prea mult lemne.
  • Programați centrala să se aprindă și să se stingă în timpul zilei. Acest lucru vă va ajuta să economisiți lemne atunci când nu sunteți acasă.
  • Folosiți alte surse de căldură atunci când este posibil. De exemplu, puteți folosi aragazul sau soba pentru a găti sau pentru a vă încălzi în timpul zilei.

Prin urmarea acestor sfaturi, puteți economisi lemne și puteți reduce costurile de încălzire.

Photo by Lucian Alexe on Unsplash

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter

Sign up our newsletter to get update information, news and free insight.